Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφοράς σχετικά με μετακίνηση-διανυκτέρευση μαθητών/μαθητριών-συνοδών από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στη Βουλή των Ελλήνων και επιστροφή

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφοράς σχετικά με μετακίνηση-διανυκτέρευση μαθητών/μαθητριών-συνοδών από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στη Βουλή των Ελλήνων και επιστροφή»

 

 

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων διοργανώνει τριήμερη (2 διανυκτερεύσεις) ή διήμερη (1 διανυκτέρευση)  εκπαιδευτική εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων (Αθήνα) από 29-05-2020 έως 31-06-2020 ή από 29-05-2020 έως 30-05-2020.

 

  • Αριθμός μαθητών και συνοδών γονέων: 70
  • Αριθμός συνοδών εκπαιδευτικών: 4
  • Ημερομηνία και ώρα αναχώρησης από το σχολείο: 29-05-2020, ώρα 07:30΄.
  • Ημερομηνία και ώρα επιστροφής στο σχολείο: 30-05-2020 ή 31-05-2020 και ώρα 22:00΄.
  • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* σε κεντρική περιοχή  με διανυκτέρευση των μαθητών και των συνοδών τους σε δίκλινα δωμάτια.

Για τη διενέργεια αυτής της μετακίνησης-διανυκτέρευσης προβαίνουμε σε μειοδοτικό διαγωνισμό με ποιοτικά και οικονομικά κριτήρια.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

 

Τουριστικά-ταξιδιωτικά γραφεία με ειδικό σήμα και άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ σε ισχύ να καταθέσουν προσφορά. Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν στη Διευθύντρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην παραπάνω διεύθυνση από 25-02-2020 έως 10-03-2020 και ώρα 13:00΄ σε σφραγισμένο φάκελο με ένδειξη: «Προσφορά για μετακίνηση-διανυκτέρευση εκπαιδευτικής εκδρομής 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στη Βουλή των Ελλήνων (κλειστή προσφορά)». Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας καμία προσφορά και για κανένα λόγο δεν θα γίνεται αποδεκτή. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 11-03-2020 στις 13:15΄. Οι προσφορές θα πρέπει επίσης να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του τουριστικού-ταξιδιωτικού γραφείου ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Να περιλαμβάνουν και να εξασφαλίζουν ρητά τα πιο κάτω χαρακτηριστικά και απαιτήσεις:

Τα λεωφορεία να διαθέτουν όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη ελληνική νομοθεσία προδιαγραφές (έγγραφα καταλληλότητας των οχημάτων, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε καλή κατάσταση, πλήρως κλιματιζόμενα κτλ) καθώς και τις προϋποθέσεις ασφαλείας για μετακίνηση μαθητών (ζώνες ασφαλείας, έμπειρους οδηγούς κτλ).

Ζητείται το συνολικό κόστος ανά συμμετέχοντα.

 

Οι προσφορές θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Σχολείου μας όπως προβλέπεται από το νόμο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με το ύψος του τελικού κόστους.

Το Σχολείο διατηρεί το δικαίωμα να μην πραγματοποιήσει την μετακίνηση εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μαθητών/μαθητριών.

Στην προσφορά θα συμπεριληφθούν και οι μετακινήσεις εντός της Αθήνας σε Μουσεία και αξιοθέατα τα οποία θα προγραμματιστούν τις επόμενες μέρες. 

                                                                  

                                                                 

                                                                          Ο  Διευθύντρια  του  Σχολείου

                                          

                               

          Ράπτη Σοφία

Ευχές

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ

Έναρξη μαθημάτων στις 8 Ιανουαρίου 2020.

Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου


«Όσοι έπεσαν στο χώρο ετούτο, εγείρονται και προχωρούν στην ιστορία, κι ο λαός μαζί τους,
εκεί που σμίγουν φως και χώμα κι όνειρο, εκεί που λευτεριά κι Ελλάδα είν’ ένα.»
Γιάννης Ρίτσος
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,
Σήμερα είναι ημέρα απόδοσης τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για όνειρα και αξίες, όραμα και
ελπίδα. Ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία. Όλους εκείνους που
προχώρησαν την Ιστορία, σηκώνοντας στους ώμους τους έναν ολόκληρο λαό.
Τρεις απλές λέξεις - «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» - κατάφεραν να συμπυκνώσουν ό,τι, διαχρονικά,
έχει ανάγκη μια κοινωνία για να μπορεί να προοδεύει. Γι’ αυτό και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι
διαχρονικό, συνεχίζει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας παραμένει, 46 χρόνια μετά, κορυφαίο σύμβολο
αντίστασης και αγώνα. Και διαρκής υπενθύμιση ότι τίποτα από όσα έχουν κερδηθεί, με κόπο και
θυσίες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Με τη μνήμη και την κληρονομιά του χθες, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, είναι χρέος
και ευθύνη μας, ενωμένοι, να δουλέψουμε συλλογικά για την προαγωγή της Παιδείας στη χώρα μας.
Γιατί η Παιδεία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και της Προόδου. Και η καλύτερη
επένδυση για το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας μας.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις,
τα χείλια σου θα ματώσουν απ' τις φωνές,
το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες
- μα ούτε βήμα πίσω.
(…)
Και πρόσεξε: μην ξεχαστείς ούτε στιγμή».

Τάσος Λειβαδίτης

Σαράντα έξι χρόνια πέρασαν από την εξέγερση των φοιτητών, ωστόσο τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά. Η ιστορία του είναι γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Την 21 Απριλίου 1967 η δικτατορία επιβάλλεται στη χώρα μας και καταργείται κάθε συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα του λαού! Απαγορεύτηκαν οι δημοσιεύσεις ελεύθερου λόγου. Όλα τέθηκαν υπό λογοκρισία, οι εφημερίδες, τα θέατρα, τα βιβλία, τα τραγούδια. Ο συνδικαλισμός τέθηκε υπό απαγορευτικό έλεγχο. Στα σχολεία απαγορεύτηκε στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν την πραγματική ιστορία και τα δικαιώματα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Θυμόμαστε με συγκίνηση την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κάθε μέρος όπου άνθρωποι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Οφείλουμε να θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το αυτοαποκαλούμενο «εθνοσωτήριο» στρατιωτικό καθεστώς της Χούντας.

Το Πολυτεχνείο είναι ένα σύμβολο, ένα ενωτικό κάλεσμα αντίστασης σε οποιονδήποτε αυταρχικά προσπαθεί να περιορίσει την ελευθερία, να προσβάλει τη δημοκρατία και κάτι παραπάνω: ένας ύμνος στην ορμή της νέας γενιάς που η θέληση και το πείσμα της να ακολουθήσει το όραμά της κερδίζει ακόμα και φαινομενικά άνισες μάχες και φέρνει την ανατροπή. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά σε εκείνα τα νιάτα που με αυτοθυσία αναμετρήθηκαν με τις προκλήσεις των καιρών τους και δηλώνουμε απερίφραστα την εκτίμηση και τη στήριξή μας στη σημερινή νέα γενιά που έχει να αναμετρηθεί με τις δικές της προκλήσεις, να περιφρουρήσει τα όνειρά της.

Η εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβρη του 1973 «δεν ήταν σπορά της τύχης, αλλά ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής» του λαού μας. Με το σύνθημα  «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» εκφράστηκε όλος ο πόθος του λαού μας και χαράχτηκε η άρρηκτη σχέση του ανάμεσα στην Παιδεία και τη Δημοκρατία. Προϋπόθεση της υπεράσπισης της δημοκρατίας είναι η παιδεία, και καρδιά της είναι το δημόσιο σχολείο. Δημόσια εκπαίδευση δεν νοείται χωρίς δημοκρατία, αλλά και ούτε δημοκρατία χωρίς ουσιαστική παιδεία μπορεί να υπάρξει.

Σε μια τόσο ρευστή εποχή ας κάνουμε τουλάχιστον αυτό που περνάει από το χέρι μας. Ας κάνουμε την εκπαίδευση παραγωγική, αλλά πρώτα από όλα γοητευτική και ελκυστική.

Η πραγματική μόρφωση, ο πραγματικός εγγραμματισμός, η κριτική σκέψη πρέπει να είναι σταθεροί στόχοι της σύγχρονης εκπαίδευσης. Θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά στο Δημοτικό, παιδιά που να μπορούν να θέτουν ερωτήματα στο Γυμνάσιο, κατασταλαγμένα και αισιόδοξα παιδιά στο Λύκειο. Θέλουμε παιδιά που να μπορούν να διαπιστώνουν τους βασικούς νόμους της Φυσικής και της Βιολογίας γύρω τους, ανεξάρτητα από τη φορμαλιστική τους διατύπωση, που συγκρίνουν ανάλογες ιστορικές περιόδους, που καταλαβαίνουν την ισοδυναμία μεταξύ μιας αρχαίας ελληνικής φράσης και της σύγχρονης μετάφρασής της, που χρησιμοποιούν επιστημονικούς ιστότοπους για να συντάξουν μια δημιουργική εργασία, που παραθέτουν επιστημονική βιβλιογραφία στις εργασίες τους.

Η επέτειος οφείλει να αποτελεί δική μας συλλογική δέσμευση και του καθενός χωριστά απέναντι στο χρέος να διασφαλίσουν οι επόμενες γενιές ότι η θυσία των νέων που αγωνίστηκαν ενάντια στην καταπίεση της δικτατορίας για αξίες, ιδανικά και δικαιοσύνη και διεκδίκησαν παιδεία και δημοκρατία, δεν πήγε χαμένη! Άλλωστε, ΜΝΗΜΗ σημαίνει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Η ιστορική μνήμη αποκτά ιδιαίτερο νόημα, όταν συνδεθεί με τη ζωή και την πράξη, όταν βαπτιστεί στο σήμερα. Είναι ευθύνη όλων μας να οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον με τη νέα γενιά, για τη νέα γενιά.

Στη  νέα γενιά πρέπει να της προσφερθούν όλα τα εφόδια για να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για μια μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση και να «οδηγήσει τη χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και ευημερία, για να πραγματώσουμε το όραμα μιας κοινωνίας της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους, για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

            Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα γιορτάσουμε στο Σχολείο μας την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία διοργανώνει η Ε΄τάξη. Η γιορτή μας θα ξεκινήσει στις 8:15 και θα τελειώσει περίπου στις 09:15.

Τη μέρα αυτή θα μοιραστούν γεύματα και δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο  . Για τα παιδιά που μετακινούνται με λεωφορείο, θα έχει λεωφορείο περίπου  στις 09:40 για την αναχώρησή τους από το Σχολείο.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
 
Κατά το θέρος 2019 ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών στην κατασκήνωση.
 
Α ́ Περίοδος: Από 28-06-2019 έως και 10-07-2019
Τόπος και ώρα αναχώρησης για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννίνων : Στα παλιά σφαγεία (parking) 10:00 π.μ.
 
B ́ Περίοδος: Από 10-07-2019έως και 22-07-2019
Τόπος και ώρα αναχώρησης για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννίνων : Στα παλιά σφαγεία (parking) 10:30 π.μ.
 
Ημέρα και ώρα επισκεπτηρίου: Κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 17:00 έως και 22:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας:2664051909 στην Κατασκήνωση
Τηλέφωνο πληροφοριών:2665022297 
 
Τι πρέπει να έχει ο κάθε μαθητής/κατασκηνωτής μαζί του:
Εσώρουχα, μαγιό, παπούτσια θαλάσσης, ρούχα, κάλτσες, πετσέτες (προσώπου, σώματος, ποδιών), σαγιονάρες, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, ζακέτα ή μπουφάν, είδη ατομικής υγιεινής και περιποίησης (οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, αντηλιακή κρέμα, σαπούνι, σαμπουάν, σφουγγάρι) κ.λ.π. Καλό θα είναι τα παιδιά να μη φέρουν στις κατασκηνώσεις πράγματα μεγάλης αξίας (κοσμήματα, ακριβάρολόγια, κ.λ.π.) καθώς επίσης και κινητά τηλέφωνα. Για τυχόν απώλεια αυτών,η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη. Ένα μικρό χρηματικό ποσό (χαρτζιλίκι) είναι απαραίτητο. 
.

Γιορτή του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα γιορταστεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στις 08:15 και η γιορτή, η οποία διοργανώνεται από την Ε΄τάξη, θα τελειώσει περίπου στις 09:30.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα αναχωρήσουν για το σπίτι τους.

Τη μέρα αυτή δε θα λειτουργήσει το ολοήμερο και λόγω πολύ πρωινής λήξης δεν θα μοιραστούν γεύματα.

Πρόγραμμα διατροφής για τα γεύματα

Πρόγραμμα Διατροφής για Γεύμα στα σχολεία

Περίοδος: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ (Νοέμβριος ως και Μάρτιος)

 

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

1η εβδομάδα

- Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, με ρύζι

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Μακαρόνια με κιμά

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Φιλέτο ψαριού με πατάτες

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Κρέας κοκκινιστό με μακαρόνια

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Αρακάς λεμονάτος

- Ψωμί

- Αυγό βραστό

- Σαλάτα

2η εβδομάδα

- Φιλέτο ψαριού με ρύζι

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Μπιφτέκι με σάλτσα μουστάρδας, με πατάτες

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Φακές

- Τυρί φέτα

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, με μακαρόνια

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Σπανακόρυζο

- Αυγό βραστό

- Σαλάτα

- Ψωμί

3η εβδομάδα

- Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, με ρύζι

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Μακαρόνια με κιμά

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Φιλέτο ψαριού με πατάτες

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Κρέας λεμονάτο με μακαρόνια

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Αρακάς λεμονάτος

- Ψωμί

- Αυγό βραστό           

- Σαλάτα

4η εβδομάδα

- Φιλέτο ψαριού με  πληγούρι

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Μπιφτέκι με σάλτσα

μουστάρδας, με πατάτες

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Φασολάδα σούπα

- Τυρί φέτα

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, με μακαρόνια

- Σαλάτα

- Ψωμί

- Λαχανόρυζο

- Αυγό βραστό

- Σαλάτα

- Ψωμί

Κλειστό το σχολείο

Τετάρτη

7 Νοεμβρίου

το σχολείο μας θα είναι

κλειστό,

όπως και όλα τα σχολεία της χώρας,

λόγω εκλογών των εκπαιδευτικών συλλόγων.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα των γευμάτων (το περιεχόμενό τους), μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση θα αναρτηθεί στο site του σχολείου.

  • ktirio-2.jpg
  • ktirio-3.jpg
  • ktirio-4.jpg

Το παλιό site του 24ου

Το παλιό site του 24ου συνεχίζει να υπάρχει ακόμα, αν και έπαψε η ενημέρωσή του το 2017.

24o Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

header

Login Form