Το 24ο Δημοτικό ενημερώνεται για τις εξελίξεις στις Τ.Π.Ε.

ΤΠΕ = (Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών)

Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, ο εκπαιδευτικός και υποδιευθυντής του σχολείου μας Λευτέρης Ζήκος παρακολούθησε σεμινάριο 8 μηνών με τίτλο: "Αξιοποίηση Τεχνικών Ασύγχρονης και εξ αποστάσεως Διδασκαλίας μέσα από το Περιβάλλον Ηλεκτρονικής Μάθησης Moodle" στο http://e-learning.ilei.sch.gr/moodle

Στο τέλος του καλοκαιριού διακρίθηκε ως επιτυχών με ποσοστό 100% (130 υποχρεωτικές και 200 προαιρετικές εργασίες) και με την 1η θέση στο τμήμα του.

Αποτέλεσμα των εργασιών αυτών είναι και στήσιμο του νέου site του σχολείου μας σε περιβάλλον Joomla, πιο εργονομικό και με φρέσκια εμφάνιση.

Moodle 2017 18 Arsakeio 2

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο ταξιδεύει στο Cern

Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Γεωργία Πάνου επιλέχτηκε από επιτροπή κριτών του CERN και παρακολούθησε το θερινό σχολείο με τίτλο: “Playing with Protons”. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από 26 έως 30 Αυγούστου 2018 στη Γενεύη της Ελβετίας. Ένα εντατικό σχολείο στην Μέκκα της Φυσικής με μοναδικές επισκέψεις στις πειραματικές εγκαταστάσεις του CERN, εργαστήρια ειδικά για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαλέξεις από κορυφαίους επιστήμονες του CERN στην καρδιά της επιστήμης!

Βασικοί στόχοι του προγράμματος Playing with Protons ήταν:

  • Η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία στο CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο.
  • Η έμπνευση και παρακίνηση των συμμετεχόντων να μεταφέρουν τον διερευνητικό τρόπο σκέψης, την κουλτούρα διεθνούς συνεργασίας και το θετικό κοινωνικό πρόσημο του CERN στους μαθητές τους, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πρότυπα και πολλαπλασιαστικοί παράγοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα στην κοινωνία.
  • Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πρωτότυπων και συμμετοχικών εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την ενίσχυση του επιστημονικού κεφαλαίου των μαθητών και των οικογενειών τους και ειδικότερα εκείνων που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στην Ελλάδα.

   Το σχολείο μας, αξιοποιώντας την ευκαιρία που του δίνεται, θα υλοποιήσει ανάλογες δράσεις για τους μαθητές του κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

CERN 2018

Καλή σχολική χρονιά 2018-2019

Σήμερα έγινε ο αγιασμός στο σχολείο μας και δόθηκαν τα βιβλία στους μαθητές.

Το μήνυμα του υπουργου παιδείας ΕΔΩ.

20180911 090617b

 

Ομιλία για την ενδοσχολική βία

Το σχολείο μας οργάνωσε εκδήλωση για την ενδοσχολική βία με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Κούτρα, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

via

Στην Πανελλήνια Ένωση Τυφλών

Στα πλαίσια του προγράμματος "Κατανοώ - αισθάνομαι - επικοινωνώ" με στόχο την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, μετά την παρακολούθηση του προγράμματος "Διαχείριση θυμού" στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η ΣΤ τάξη συνέχισε το πρόγραμμά της επισκεπτόμενη την Πανελλήνια Ένωση Τυφλών στην πόλη μας. Εκεί πληροφορήθηκε για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την συμβίωση - συναναστροφή με άτομα με προβλήματα όρασης, έγραψε με τις ειδικές γραφομηχανές ανάγλυφων γραμμάτων του συστήματος Braille και συζήτησε για την ενσυναίσθηση και την αλληλοβοήθεια.

tyfloi2

Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Τη γιορτή της επετείου της εθνικής μας απελευθέρωσης της 25ης Μαρτίου επιμελήθηκε η ΣΤ΄τάξη η οποία ανέβασε διασκευή του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το μεγάλο μας τσίρκο", ενώ οι μαθητές της Ε΄τάξης στελέχωσαν τη χορωδία.

mart18

Το παλιό ημερολόγιο

Το ημερολόγιο του σχολείου μας με τις δράσεις, δραστηριότητες, γιορτές, εκδηλώσεις, επισκέψεις έχει πια ενσωματωθεί στο site μας για όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις. Οι παλιότερες αναρτήσεις όμως έχουν μείνει όμως στο παλιό blog του σχολείου μας  του οποίου η ενημέρωση σταμάτησε στις αρχές του 2018,

 

Το παλιό site μας

Αλλάξαμε περιβάλλον για πιο φρέσκια εμφάνιση και περισσότερη εργονομία, αλλά το παλιό site του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων συνεχίζει να υπάρχει. Αν θέλετε να δείτε κάτι από τα παλιά, κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να το επισκεφθείτε. Η ενημέρωσή του σταμάτησε στα τέλη του 2017.

24o Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

header