Γενικοί κανόνες προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών , σας γνωρίζουμε τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του Σχολείου μας όπως αυτοί ορίζονται από σχετικούς νόμους και εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

 • Η υποδοχή των μαθητών του Ολοήμερου που παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη γίνεται 07:00 έως 07:15 , των υπόλοιπων δε παιδιών στις 08:00 – 08:15.
 • Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται καθημερινά στις 08:15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στο Σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα για να έχουν το χρόνο να ανεβάσουν την τσάντα στην τάξη πριν την πρωινή προσευχή.
 • Οι συνοδοί των μαθητών δεν εισέρχονται και δεν παραμένουν στο χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αφήνουν τα παιδιά στην αυλόπορτα όπου και τα περιμένουν στο σχόλασμα. Εάν συντρέχει σοβαρός λόγος εισέρχονται στο Σχολείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση ή τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό. Αν κάποιοι γονείς θέλουν να συνεννοηθούν με το κυλικείο, να το κάνουν είτε τηλεφωνικά είτε μόνο κάθε Παρασκευή στο δεκάλεπτο μετά την πρωινή προσευχή και την είσοδο των μαθητών στις τάξεις τους.
 • Οι ίδιοι οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά της τσάντας τους στην τάξη, αλλά και του φαγητού τους στην τραπεζαρία (για όσους παραμένουν στο Ολοήμερο πρόγραμμα και έχουν το δικό τους φαγητό). Εάν κάποιος μαθητής χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια για τη μεταφορά της τσάντας του, οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τη διεύθυνση για να βρεθεί λύση.
 • Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης μαθητή, οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τη διεύθυνση ώστε κάποιος υπεύθυνος να ανοίξει την είσοδο του Σχολείου. Εάν δεν υπάρξει ενημέρωση ή εάν η επικοινωνία δεν είναι εφικτή, συνιστάται να προσέρχονται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων (9:40-10:00 ή 11:30-11:45). Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί έχουν μάθημα και απαγορεύεται να εγκαταλείπουν την τάξη τους για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα στους αργοπορημένους μαθητές. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.
 • Οι δικαιολογημένα αργοπορημένοι μαθητές, (ιατρικές εξετάσεις, οικογενειακό πρόβλημα, κ.τ.λ.), ενημερώνουν από την προηγούμενη ημέρα το δάσκαλο/α και συνεννοούνται για την ώρα εισόδου τους.
 • Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου στις 13:15. Στους μαθητές που διανέμονται σχολικά γεύματα για το σπίτι, ίσως να υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση μερικών λεπτών.
 • Οι υπεύθυνοι συνοδοί των παιδιών πρέπει να είναι στην ώρα τους έξω από την αυλόπορτα του Σχολείου για να παραλαμβάνουν τα παιδιά. Σε περίπτωση καθυστέρησής τους οφείλουν να ενημερώνουν το Σχολείο.
 • Οι μαθητές, για ευνόητους λόγους, δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο Σχολείο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή μεγάλα χρηματικά ποσά.
 • Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είναι απαραίτητη στα πλαίσια της σωστής λειτουργικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Η επικοινωνία αυτή πάντα πρέπει να ενέχει το στοιχείο του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και της κατανόησης της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας από τους γονείς του έργου των δασκάλων. Η ενημέρωση των γονέων από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται αποκλειστικά τις ημέρες και τις ώρες που θα ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός.
 • Τα παιδιά που παρακολουθούν το Ολοήμερο αποχωρούν ανάλογα με τη δήλωση που έχουν κάνει στις 15:00 ή στις 16:00.
 • Οι γονείς των παιδιών του Ολοήμερου, που για κάποιο έκτακτο λόγο κάποια μέρα, επιθυμούν να πάρουν το παιδί τους στις 13:15 οφείλουν να υπογράψουν σχετική δήλωση στον εκπαιδευτικό υπεύθυνο του ολοήμερου εκείνης της ημέρας.
 • Επίσης: Παρακαλούνται οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο, να μην παρκάρουν πάνω στις διαβάσεις πεζών.

Βέβαιοι για την κατανόηση και τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου του σχολείου μας είναι: 24dim-ioann.ioa.sch.gr
Σημαντικά θέματα ενημέρωσης κοινοποιούνται συχνά στις ενότητες «Διάφορα (για γονείς κ.ά.)» και στις «Ανακοινώσεις», ενώ στο «Ημερολόγιο» θα βρείτε δραστηριότητες, εκδηλώσεις κ.ά.

Η τσάντα στο σχολείο

tsantaΑγαπητοί γονείς,

Το ΥΠΠΕΘ στο πλαίσιο αναβάθμισης της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, εφαρμόζει τη δράση: «Η τσάντα στο σχολείο».

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο στις παρακάτω ημερομηνίες:

14/9, 28/9, 12/10, 25/10, 9/11, 23/11, 14/12, 11/1, 25/1, 8/2, 22/2, 8/3, 21/3, 12/4, 10/5, 24/5, 7/6