Υλικό για την ΣΤ' τάξη

Παρακάτω κάντε κλικ στην κατηγορία - μάθημα που σας ενδιαφέρει, για να εξερευνήσετε το υλικό για την τάξη σας. Για να ανοίξει η κάθε εφαρμογή, κάντε  κλικ πάνω στην εικόνα της. 

 

Γεωγραφία Φυσική Ιστορία Μαθηματικά Γλώσσα Άλλα

 

 Η φωτοσύνθεση

Μια παρουσίαση που μας εξηγεί τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης στα φυτά.

 

 Από : Γιάννης Σαλονικίδης

   

 

Η Μικρή Εγκυκλοπαίδεια Των Ζώων (πανίδα)

Εξερευνήστε τον κόσμο των ζώων διαβάζοντας τις πληροφορίες γι' αυτά και βλέποντας φωτογραφίες ή μικρά βίντεο από το καθένα.
Μπορείτε ακόμα να παίξετε παιχνιδάκια γνώσεων για να δείτε πόσο καλά γνωρίζετε το θέμα ή για να μάθετε περισσότερα ακόμη.
 

Από : Παύλος Τάσης
  
 

Το κρυπτόλεξο των πτηνών

Βρες τα κρυμμένα πτηνά μέσα στα κρυπτόλεξα. Μόλις λύσεις ένα κρυπτόλεξο, μπορείς να φτιάξεις ένα εντελώς καινούργιο και να παίξεις ξανά από την αρχή κάνοντας κλικ στο αυτοκινητάκι (ανανέωση)
 

Από : Παύλος Τάσης
 
 

Η καρδιά

Μια παρουσίαση που μας δέιχνει πώς ακριβώς λειτουργεί η καδριά και πώς γίνεται η κυκλοφορία του αίματος.
 
 
  Από : Γιάννης Σαλονικίδης
 

Η όραση

Μια παρουσίαση που μας εξηγεί τη λειτουργία της όρασης. Δες την πορεία που ακολουθεί το φως μέσα από το φακό του ματιού μας. Μάθε πού οφείλεται η μυωπία και η υπερμετρωπία και πώς διορθώνονται.
 

 Από : Γιάννης Σαλονικίδης
 

Μίξη φωτός (Ανάμιξη φωτεινών ακτίνων)

Κινήστε με το ποντίκι τα τρία φωτεινά τετράγωνα (κόκκινο, πράσινο, μπλε) (RGB = Red, Green, Blue) και δείτε τα χρώματα που βγαίνουν απο τη μίξη τους.
Από : Παντελής Μπαζάνος  

 

Μίξη χρωμάτων (ανάμιξη χρωστικών ουσιών)

Κινήστε με το ποντίκι τα τρία έγχρωμα τετράγωνα (κυανό, ματζέντα, κίτρινο) (CMY = Cyan, Magenta, Yellow) και δείτε τα χρώματα που βγαίνουν απο τη μίξη τους.
Από : Παντελής Μπαζάνος  
 
 

Ανάκλαση (μόνο)

Κίνησε την ακτίνα του φωτός με το ποντίκι και παρακολούθησε τη γωνία με την οποία πέφτει πάνω σ' έναν καθρέφτη και τη γωνία με την οποία ανακλάται.

Από : Παντελής Μπαζάνος  
 
 

Διάθλαση (μόνο)

Κίνησε την ακτίνα του φωτός με το ποντίκι και παρακολούθησε τη γωνία με την οποία περνάει η ακτίνα του φωτός από το ένα υλικό (αέρα) στο άλλο) νερό. Μπορείς όμως αν θέλεις να αλλάξεις υλικά..
 Από : Παντελής Μπαζάνος
 
 

Ανάκλαση και διάθλαση 1

Κίνησε με το πονίκι σου την ακτίνα του φωτός που περνάει από το ένα υλικό στο άλλο (π.χ. από τον αέρα στο νερό) και παρατήρησε πώς αλάζει πορεία και πώς συμπεριφέρεται ακριβώς. Μπορείς αν θέλεις να αλλάξεις υλικά (π.χ. γυαλι, διαμάντι κτλ.)
 
 Από : Παντελής Μπαζάνος  
 
 

Ανάκλαση και διάθλαση 2

Παρατήρησε τη συμπεριφορά της ακτίνας του φωτός από έναν φακό που φέγγει κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κίνησε τη δέσμη του φωτός ή τον φακό για να δεις πότε η ακτίνα ανακλάται εντελώς και πότε διαθλάται στην επιφάνεια που χωρίζει τα δύο υλικά.

 Από : Παντελής Μπαζάνος  
   
 

Ολική ανάκλαση, διάθλαση και είδωλα (ψαράκια)

Πρατήρησε πώς βλέπουν τα ψάρια κάτω από την επιφάνεια του νερού. Διάβασε τις εξηγήσεις της σελίδας και δες γιατί το ψαράκι εξαφανίζεται ξαφνικά.

  Από : Παντελής Μπαζάνος  
  

Σκιά

Κουνώντας την πηγή του φωτός (τη λάμπα) παρατηρείς πότε μεγαλώνει και πότε μικραίνει η σκιά της μικρής παρέας. Μπορείς όμως αν θέλεις να μετακινήσεις και αυτήν.
 
 
   Από : Παντελής Μπαζάνος
 

Ευθύγραμμη διάδοση του φωτός

Εδώ βλέπουμε πολύ καλά πού οφείλεται το "φαινόμενο της μικρής τρύπας" όπου βλέπουμε το αντικείμενο αντεστραμμένο. Ακουλουθήστε τις οδηγίες και θα δείτε ότι το φαινόμενο είναι ακόμα μία απόδειξη της ευθύγραμμης διάδοσης του φωτός.
 
    Από : Παντελής Μπαζάνος  
  
 
 

    Αρχική σελίδα

  Το σχολείο μας

    Η περιοχή μας
    Εγκαταστάσεις
    Ιστορικό
    Το προσωπικό
    Επικοινωνία

  Δραστηριότητες

    Ημερολόγιo 
    Ευέλικτη ζώνη

  Για τους μαθητές

    Για όλες τις τάξεις
    ΣΤ' Τάξη
    Ε' Τάξη
    Δ' Τάξη
    Γ' Τάξη
    Β' Τάξη
    Α' Τάξη

  Για τους γονείς

    Πληροφορίες