Για όλες τις τάξεις

   Παιδιά, στην ξεχωριστή σελίδα της τάξης σας θα βρείτε πράγματα σχετικά με τα μαθήματα που κάνετε φέτος στο σχολείο. Ασκήσεις, παιχνίδια, ειδήσεις, συνδέσμους και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Σε μερικές κατηγορίες ίσως να μην υπάρχει υλικό αλλά οι σελίδες ανανεώνονται όταν βρεθεί κάτι καινούργιο και εμπλουτίζονται.

    Κάντε λοιπόν κλικ αριστερά, στη σελίδα της τάξης σας και αρχίστε την εξερεύνηση.

    Μορεί να βρείτε όμως και πράγματα που θα σας φανούν χρήσιμα και στις σελίδες των άλλων τάξεων. Επισκεφθείτε τις σελίδες των πιο μικρών τάξεων από αυτή που είστε τώρα για να θυμηθείτε κάποιοα πράγματα που ίσως έχετε ξεχάσει.

Σημείωση: Όσες εφαρμογές, παρουσιάσεις, εργασίες κτλ. παρουσιάζονται στις σελίδες των τάξεων έχουν συλλεγεί κατά καιρούς από το διαδίκτυο. Σε μερικές περιπτώσεις δεν έχουν κρατηθεί στοιχεία του δημιουργού ή της σελίδας από όπου ανακτήθηκε το υλικό. Γίνεται προσπάθεια κάθε φορά που αυτό εντοπίζεται κάπου στο δίκτυο να αναφέρεται η πηγή και εδώ. Δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν. Αν δείτε κάποιο υλικό στο οποίο δεν αναφέρονται πληροφορίες ανάκτησης, δημιουργου κτλ. και έχετε υπ' όψιν την πηγή προέλευσης, παρακαλώ απικοινωνήστε μαζί μας ώστε να τις τοποθετήσουμε κάτω από την εργασία που αναφέρονται.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Παιδιά, προσπαθήσαμε τα προγράμματα και τα παιχνίδια που προτείνουμε να είναι τέτοια που ανοίγουν και τρέχουν πολύ εύκολα. Παρόλα αυτά όμως σε κάποιες περιπτώσεις ίσως για την πρώτη φορά να χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει κάποια περισσότερα πράγματα για τους υπολογιστές. Σε αυτή την περίπτωση πείτε του να διαβάσει τα παρακάτω:
------
Τα προγράμματα, παιχνίδια, εφαρμογές κτλ. επιλέχτηκαν με κριτήριο (εκτός από την παιδαγωγική τους αξία), την ευκολία εκτέλεσής τους.
Ο τρόπος εκτέλεσης δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ο ίδιος. Ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης δίνεται σύντομη περιγραφή του είδους του παρακάτω. Έτσι έχουμε:
 
* Αυτόματη εκτέλεση:  Δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα, απλά κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα της εφαρμογής και αυτή ανοίγει επιτόπου. Σε περίπτωση που σας λείπουν κάποια πρόσθετα που την υποστηρίζουν (Flash κτλ.) μπορεί να ζητηθεί (για την πρώτη φορά μόνο) να εγκατασταθούν. Συμφωνώντας, με κλικ στο ΟΚ, εγκαθίστανται αυτόματα.
* Απλή παρουσίαση: Πρόκειται για μια παρουσίαση που μπορείτε να ανοίξετε επιτόπου με το πρόγραμμα που την υποστηρίζει: Κλικ  > άνοιγμα με > Power Point.  
* Συμπιεσμένο αρχείο: Το εκτελέσιμο αρχείο είναι μόνο του (δεν συνοδεύεται από άλλα) : Το αποσυμπιέζετε επιτόπου με > Κλικ > άνοιγμα με (π.χ. winzip) > και διπλό κλικ πάνω στο όνομα του αρχείου στο παράθυρο που θα ανοίξει (μπορεί να είναι εφαρμογή, παρουσίαση κτλ.) .
* Αποθήκευση και άνοιγμα: Αποθηκέυετε το αρχείο στο δίσκο σας και το τρέχετε από εκεί με διπλό κλικ πάνω του.
* 'Ανοιγμα επιτόπου: Υπάρχει τρόπος όμως αυτά τα εκτελέσιμα (*.exe) αρχεία να τα εκτελείτε επιτόπου: Αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer, μετά το κλικ πατήστε "Εκτέλεση". Ο Firefox δυστυχώς δεν βγάζει δυνατότητα επιλογής για "Εκτέλεση" μιας εφαρμογής, γι' αυτό αφού ανοίξετε αυτήν εδώ τη σελίδα με τον Firefox, κάντε κλικ εδώ και εγκαταστήσετε το πρόσθετο "OpenDownload" του Jeremy Gillick. Έτσι, όταν θα κάνετε κλικ πάνω σε ένα πρόγραμμα, στο παραθυράκι που ανοίγει θα υπάρχει πια και η επιλογή "Run" (εκτέλεση), την οποία και θα επιλέγετε για να ανοίξει το πρόγραμμα επιτόπου.
* Συμπιεσμένος φάκελος: Πρόκειται γαι μεγαλύτερες εφαρμογές (όπως αυτές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου π.χ.) που περιέχουν πολλά αρχεία μέσα σε φακέλους και υποφακέλους. Για την εκτέλεση: Αποσυμπίεση στο δίσκο όλων των περιεχομένων του φακέλου και εκτέλεση του απαραίτητου αρχείου εκκίνησης, π.χ. efarmogi.exe
* Χρειάζεται εγκατάσταση: Συνήθως αποφεύγονται αυτού του είδους οι εφαρμογές αλλά αν συναντήσετε αυτή την ένδειξη, σημαίνει ότι αποθηκεύετε το αρχείο στο δίσκο σας, αν είναι συμπιεσμένο το αποσυμπιέζετε, βρίσκετε το αρχείο εγκατάστασης (π.χ. Setup.exe) και το εκτελείτε.
 
Πρόταση: Αν χρησιμοποιείτε Mozila Firefox θα αποφύγετε τις συχνές ενοχλήσεις για επιβεβαιώσεις ασφάλειας του Internet Explorer.
Υπάρχουν όμως και σελίδες οι οποίες λειτουργούν σωστά μόνο με Internet Explorer. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό θα αναφέρεται. Αν όμως δείτε ότι κάποια σελίδα δεν λειτουργεί με τον έναν φυλλομετρητή, δοκιμάστε με τον άλλο.


    Αρχική σελίδα

  Το σχολείο μας

    Η περιοχή μας
    Εγκαταστάσεις
    Ιστορικό
    Το προσωπικό
    Επικοινωνία

  Δραστηριότητες

    Ημερολόγιo 
    Ευέλικτη ζώνη

  Για τους μαθητές

    Για όλες τις τάξεις
    ΣΤ' Τάξη
    Ε' Τάξη
    Δ' Τάξη
    Γ' Τάξη
    Β' Τάξη
    Α' Τάξη

  Για τους γονείς

    Πληροφορίες