Υλικό για τη Β' τάξη

Παρακάτω κάντε κλικ στην κατηγορία - μάθημα που σας ενδιαφέρει, για να εξερευνήσετε το υλικό για την τάξη σας. Για να ανοίξει η κάθε εφαρμογή, κάντε  κλικ πάνω στην εικόνα της. 

 
Μαθηματικά Μελέτη Περιβ. Γλώσσα Άλλα


  

Στην αγορά

Μαθαίνεις την αξία των χρημάτων αγοράζοντας διάφορα πράγματα. Στη διάθεσή σου έχεις μόνο χαρτονομίσματα των 10 και των 5 ευρώ και νομίσματα του ενός ευρώ.
 

 

Πρόσεξε όμως: ο χρόνος κυλάει όλο και πιο γρήγορα. Στα τελευταία ψώνια θα πρέπει να έχεις μάθει να μετράς πραγματικά πολύ γρήγορα!

Από : Κοσμάς Αθανασιάδης - e-μαθηματικά

  


Μαθαίνω την προπαίδεια

Μέσα από αυτό το προγραμματάκι μπορείς να εξασκηθείς στην προπαίδεια και να δείς πόσο καλά την ξέρεεις. Κάνε απλά κλικ πάνω στον αριθμό που απαντάει στην ερώτηση.


Αν κάνεις λάθος, το πρόγραμμα θα σε ειδοποιήσει ενώ αν δώσεις τη σωστή απάντηση θα ακούσεις ένα χαρούμενο "γιούπιιιι"!

Από : Κοσμάς Αθανασιάδης

Στη φάρμα

Παιχνίδι για δυνατούς. Υπολόγισε πόσο κάνουν τα πράγματα που αγοράζεις από τη φάρμα και γράψε το αποτέλεσμα. Αν ακούσεις τον κόκορα να κάνει "κικιρίκου", πήγες πολύ καλά, αν ακούσεις όμως το σκύλο να γαβγίζει... μάλλον κάπου έκανες λάθος.

 

Από : Ζωή Αμπράζη - e-μαθηματικά

 

 

Μαθαίνω την ώρα

Προσπάθησε να βάλεις τους δείκτες του ρολογιού να δείχνουν την ώρα που γράφει κάτω ακριβώς από το ρολόι. Κάνε πρώτα κλικ πάνω στο δείκτη που θέλεις να μετακινήσεις και μετά πάνω στον αριθμό που θέλεις να τον τοποθετήσεις. 

 

Από : Κοσμάς Αθανασιάδης - e-μαθηματικά

 

 

Πρόσθεση με πάτημα στη δεκάδα

Κάνε εξάσκηση στις προσθέσεις. Πρώτα θα προσθέσεις το κομμάτι του αριθμού που φτάνει στην επόμενη 10άδα και μετά το υπόλοιπο. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, κάνε κλικ στο "Αρχή" και μετά στο "Νέα άσλκηση" για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς "Επιστροφή" και "Τέλος".

 

  Από :  Μανόλης Ράντος

 

Αφαίρεση με πάτημα στη δεκάδα

Κάνε εξάσκηση στις αφαιρέσεις. Πρώτα θα αφαιρέσεις το κομμάτι του αριθμού που φτάνει στην προηγούμενη 10άδα και μετά το υπόλοιπο. Μόλις ανοίξει το πρόγραμμα, κάνε κλικ στο "Αρχή" και μετά στο "Νέα άσλκηση" για να σου δοθούν οι αριθμοί. Μόλις γράψεις τους αριθμούς της λύσης, πάτα "Έλεγχος" για να δεις αν είναι σωστά. Για να κλείσεις το πρόγραμμα, πατάς "Επιστροφή" και "Τέλος".

 

 Από :  Μανόλης Ράντος

 

 

 


    Αρχική σελίδα

  Το σχολείο μας

    Η περιοχή μας
    Εγκαταστάσεις
    Ιστορικό
    Το προσωπικό
    Επικοινωνία

  Δραστηριότητες

    Ημερολόγιo 
    Ευέλικτη ζώνη

  Για τους μαθητές

    Για όλες τις τάξεις
    ΣΤ' Τάξη
    Ε' Τάξη
    Δ' Τάξη
    Γ' Τάξη
    Β' Τάξη
    Α' Τάξη

  Για τους γονείς

    Πληροφορίες