Για τους γονείς

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Παρακαλούμε να διαβάσετε τις συμβουλές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που αναφέρονται παρακάτω και απευθύνονται στα παιδιά. Καλό είναι να τους γνωρίζετε και εσείς και να προσπαθήσετε να επιβλέπετε αν τηρούνται από τα παιδιά σας.
 
 Παιδιά, καλό θα ήταν να διαβάσετε μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπ' όψιν σας όταν "σερφάρετε" στο internet:

 • Αν θέλετε οπωσδήποτε να γνωρίσετε από κοντά κάποιον διαδικτυακό φίλο, κανονίστε μια συνάντηση μόνο σε δημόσιο χώρο και με τη συνοδεία των γονιών σας ή κάποιου ενήλικου της απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειάς σας.
 • Όταν μιλάμε με κάποιον στο Διαδίκτυο δεν είμαστε σίγουροι αν λέει αλήθεια, γι' αυτό δεν δίνουμε ποτέ τη διεύθυνση και το τηλέφωνό μας, ούτε το όνοµα του σχολείου ή τη φωτογραφία μας.
 • Εάν συναντήσουμε κάτι πραγματικά άσχημο στο Διαδίκτυο ή κάποιος χρήστης μας ενοχλήσει, ενημερώνουμε τους γονείς μας.
 • Προσέχουμε τους ιούς. Κρύβονται σε Ε-mail, αρχεία που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο, ακόμη και σε Cd!
 • Δεν είναι σωστό να στέλνουμε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του μπαμπά ή της μαμάς ή τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού της οικογένειας.
 • Δεν πρέπει να λέμε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που έχουμε στο Διαδίκτυο, ούτε τους κωδικούς του E-mail μας (διότι θα μπορούσε να προσφασιστεί ότι είναι εμείς ή να διαβάσει τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα).
 • Προσέχουμε πολύ τα δώρα που θέλει κάποιος να μας κάνει στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι κάποιο κόλπο.
 • Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε τους κόμβους που είναι «Άνω των 18 ετών». Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν για να μας προστατέψουν. Οι κόμβοι για τους ενήλικους μπορεί ορισμένες φορές να μας κοστίσουν πολύ ακριβά, γιατί κρύβουν ιούς και dialers.
 • Δεν κάνουμε κλικ σε συνδέσμους του Διαδικτύου που υπάρχουν σε ηλεκτρονικά μηνύματα και δεν ανοίγουμε αρχεία συνημμένα σε ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε.
 • Το ίδιο ισχύει και για το κατέβασμα αρχείων από κόμβους του Διαδικτύου. Είναι πολύ πιθανόν να μεταδοθεί ιός στον υπολογιστή μας.
 • Πάντως, καλό θα είναι να ελέγχουμε όλα τα αρχεία και μηνύματα που λαμβάνουμε για ιούς, ακόμα και αν προέρχονται από γνωστούς μας, με τα ειδικά προγράμματα προστασίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.             (από : dart)

=========================

Διάφορα

Διάφοροι σύνδεσμοι για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς ή για παιδιά γενικότερα, που δεν εμπίπτουν στις πριηγούμενες κατηγορίες.  
 
 

Λεξικό On line

Θέλετε την ερμηνεία, την ορθογραφία ή την ετυμολογία μιας λέξης; Ανοίξτε το Λεξικό Τριανταφυλλίδη on line. Η σελίδα ανήκει στον «Ηλεκτρονικό Κόμβο για την υποστήριξη των διδασκόντων την ελληνική γλώσσα» και αν προσέξετε στο μενού αριστερά της θα βρείτε και άλλα λεξικά καθώς και περισσότερες ακόμα δυνατότητες.
 
     

Λογισμικό για το Δημοτικό

Εδώ θα βρείτε όλα τα CD λογισμικών που έχει δημιουργήσει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το Δημοτικό Σχολείο.
Τα αρχεία είναι συμπιεσμένοι φάκελοι σε μορφή zip. Είναι όλα μεγάλα σε όγκο και αφού τα κατεβάσετε θα πρέπει να τα αποσυμπιέσετε σε ένα φάκελο στο δίκο σας, να εντοπίσετε το αρχείο εκκίνησης και να το εκτελέσετε από εκεί. Οι προδιαγραφές τους είναι να τρέχουν χωρίς εγκατάσταση.
 
   
 

Τα βιβλία του Δημοτικού 

σε ηλεκτρονική μορφή

Όλα τα βιβλία του δημοτικού σχολείου που έχουν εκδοθεί από το Παιδαγωγικό Ισντιτούτο, βρίσκονται εδώ. Τα βιβλία δεν προσφέρονται ολόκληρα αλλά σε τμήματα. Εντοπίστε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν απο κάθε βιβλίο και κατεβάστε τες στο δίσκο σας. Όλα τα βιβλία είναι σε μορφή pdf.
 
 

Προτάσεις διδασκαλίας

Συλλογή της Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥΠ.Ε.Π.Θ..
Επιλέξτε τη βαθμίδα εκπαίδευσης, το μάθημα που σας ενδιαφέρει και βρείτε προτάσεις διδασκαλίας συναδέλφων που είναι διαθέσιμες προς ανάκτηση από τη σελίδα του ΥΠ.Ε.Π.Θ. "e-yliko".
 
  
 

Παροιμίες

Δίνουν  τη δυνατότητα να χαρακτηρίσουμε εύστοχα ένα πρόσωπο, να  παραλληλίσουμε   μια κατάσταση, να υπονοήσουμε κάτι ή να δώσουμε ερέθισμα για κάποιο συνειρμό. Εδώ θα τις βρείτε θεματολογικά ταξινομιμένες ή με βάση την κυριότερη λέξη, από τη δασκάλα Ελευθερία Σιντόρη.
 

    Αρχική σελίδα

  Το σχολείο μας

    Η περιοχή μας
    Εγκαταστάσεις
    Ιστορικό
    Το προσωπικό
    Επικοινωνία

  Δραστηριότητες

    Ημερολόγιo 
    Ευέλικτη ζώνη

  Για τους μαθητές

    Για όλες τις τάξεις
    ΣΤ' Τάξη
    Ε' Τάξη
    Δ' Τάξη
    Γ' Τάξη
    Β' Τάξη
    Α' Τάξη

  Για τους γονείς

    Πληροφορίες