Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Europe Direct) Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών & το Δήμο Ζίτσας διοργάνωσαν μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων (Πλατεία Πύρρου), Τετάρτη 18 & Πέμπτη 19 -12-2013 και ώρες από 9.30 έως 13.30 , με τη συνεργασία Σχολικών Μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ιωαννίνων και με τίτλο : «'Ηθη και Έθιμα Χριστουγέννων των 28 χωρών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» .
 
tsexia00

     Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση αναλαμβάνοντας να παρουσιάσει τα έθιμα της Τσεχίας. Το σταντ της Τσεχίας γέμισε τσέχικα γλυκά  και εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μητέρες των μαθητών μας αλλά και φωτογραφίες, χριστουγεννιάτικα στολίδια και πληροφοριακά κείμενα  που είχαν συλλέξει οι μαθητές του σχολείου μας.
 

 

 
     Στην ξεχωριστή παρουσίαση που έγινε για την Τσεχία παρουσιάστηκε από τα παιδιά δραματοποιημένο το έθιμο με το κλαδί της κερασιάς σύμφωνα με το οποίο οι Τσέχοι βάζουν στο σπίτι τους μέσα σε ένα βάζο με νερό στις 4 Δεκεμβρίου και περιμένουν να δουν αν ανθίσει μέχρι την παραμονή των Χριστουγένννων. Εφόσον το κλαδί ανθίσει, αυτό είναι καλός οιωνός για τη χρονιά που έρχεται. και όλα θα πάνε καλά για την οικογένεια.
  


     Στο τέλος του δρώμενου  τα παιδιά τραγούδησαν τα τσέχικα κάλαντα.
 

    Αρχική σελίδα

  Το σχολείο μας

    Η περιοχή μας
    Εγκαταστάσεις
    Ιστορικό
    Το προσωπικό
    Επικοινωνία

  Δραστηριότητες

    Ημερολόγιo 
    Ευέλικτη ζώνη

  Για τους μαθητές

    Για όλες τις τάξεις
    ΣΤ' Τάξη
    Ε' Τάξη
    Δ' Τάξη
    Γ' Τάξη
    Β' Τάξη
    Α' Τάξη

  Για τους γονείς

    Πληροφορίες